Results 1 to 5 of 5

Thread: Bike starting trouble

  1. #1

    Default Bike starting trouble

    Triumph Street Triple, had stood for a couple of months because of license suspension. Battery was fully charged on a tender. It was fine last week, started with no trouble. The starter motor sounds fine, fuel pump is priming (can hear it). Full tank of fresh high octane fuel.

    This morning it took a few cranks more than usual to start, but after warming up a bit I filled with fresh fuel, started again fine. After work today, no dice. Lifted up the tank, but couldn't see anything amiss, nothing obviously disconnected.

    Had to taxi to an appointment. Current plan is to wheel it to the shop but any ideas? I'm thinking maybe blockage from crud in the bottom of the tank, or a loose or faulty sensor (side stand or tilt sensor?) But I'm no mechanic, just speculating here.

  2. #2

    Default

    Turns out I can get a free tow on my insurance. Sending it to my regular shop tomorrow.

  3. #3

    Default

    Turns out the pickup sensor on the stator died :( Seems to be a fairly common issue on some Triumph models. This bike has been great, but so many electrical gremlins.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Kawasaki
    Posts
    266

    Default

    Thanks for your account. It's always helpful hear problems and the results.

  5. #5

    Default

    Thanks, nice to know I'm not just talking to myself :)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •